Slavlje visočkih framaša

 

Framaši iz desetak gradova Bosne i Hercegovine okupljeni jednom zajednicom Franjevačke mladeži, Framom Visoko 3. su veljače 2018. u crkvi sv. Bonaventure u Visokom, primljeni po prvi put u bratstvo ili obnovili svoja obećanja. Primljeno je 9 simpatizera, a 15 framaša je dalo obećanja. Pri ulasku u crkvu framaši su nosili brodiće sa svojim imenima koje su stavljali na more kao simbol plovidbe.

 

Svetu misu predvodio je fra Domagoj Šimić, područni duhovni asistent u koncelebraciji fra Marija Jurkovića, duhovnog asistenta Frame Kraljeva Sutjeska, fra Josipa Ikića, profesora i odgajatelja u Franjevačkom sjemeništu i fra Stipe Alandžaka, duhovnog asistenta Frame Visoko. Zahvalni smo s. Anici Markelić koja je uz nas visočke framaše i pomaže nam u radu i molitvi.

 

Geslo samog obreda primanja i obećanja bilo je „Ploviti s Tobom nije me strah“. Fra Domagoj je u propovijedi istaknuo kako je naš život poput broda, koji je u luci siguran i zaštićen, kao i naš život u obitelji, domu i školi, ali svrha broda nije biti u luci nego ploviti morem te se i mi trebamo jednom uputiti olujnim i valovitim morem kojim ćemo ploviti bez straha samo ako kapetan našega broda bude Isus.

 

Na samom kraju mise fra Stipo je posvjedočio kako se mi framaši iz Visokog doista trudimo živjeti kao braća i sestre, zajedno provodimo svaki dan, pomažemo jedni drugima i dijelimo sve tuge i radosti te je istaknuo kako je sretan kada mi činimo nešto dobro, a to dobro smo učinili na sv. misi odlučivši slijediti sv. Franju i odazvati se na svaki poziv dobra. Fra Stipo je zahvalio framašima iz Kiseljaka, Kreševa i Kraljeve Sutjeske koji su uljepšali naše slavlje. Druženje smo nastavili u holu konvikta uz jelo, pjesmu i ples.

 

Marina Jurić, II.a