Susret dviju filmskih ekipa

 

Prostorije naše škole posjetili su, u pratnji pedagoga Harisa Omeragića, učenici Mješovite srednje škole "Hazim Šabanović" Visoko. Ugostili su ih sudionici VIVA filmske radionice. Naime, krajem prošle školske godine desetak naših učenika i učenica I. i II. razreda sudjelovalo je u toj školskoj radionici te su snimili i montirali film Sustav ti laže, u kojem se govori o problemima obrazovanja u našem društvu. Taj je film na VIVA Film Festivalu u Sarajevu, u konkurenciji još 18 drugih filmova, osvojio 2. mjesto, odnosno srebrnu kameru. 

 

Kratki filmski uradak snimili su i njihovi gosti koji su, potaknuti željom razmjene iskustava, došli u Franjevačku klasičnu gimnaziju. Okupili su se u informatičkom kabinetu te pogledali oba filma. Film učenika Elektrotehničke škole, pod nazivom The choice, namijenjen je promociji protiv droge, a u njegovom snimanju i montaži sudjelovali su učenici III.d odjeljenja: Amar Purišević, Edin Ganić, Muhamed Drinjak, Dino Bučuk i Amar Kovačević. Savjetima, ali i glumom u filmu podržao ih je i pedagog škole Haris Omeragić.

 

Nakon prikazivanja filmova i razmjene iskustava obje su se filmske ekipe okupile na zajedničkom druženju uz sok i grickalice. Pozdravio ih je ravnatelj fra Zvonko Miličić i pedagog fra Stipo Alandžak. Učenici su u nefomralnom razgovoru i dalje ramjenjivali ideje te već postoje planovi za zajedničke projekte.

 

(fkgnovinari)