Studijsko putovanje u Grčku

 

Svake druge godine tercijani i kvartani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom odlaze na studijsko putovanje u Grčku. Tako je bilo i ovaj puta. Krenuli smo 29. rujna u popodnevnim satima. S nama su bili: fra Ivica Studenović, organizator studijskog putovanja, fra Stipo Alandžak, fra Josip Mrnjavac, fra Mario Jelić i gospođa Harisa Bećar. Ovim putovanjem okrunili smo na neki način svoje učenje klasičnih jezika. 

 

Nakon proputovane noći na grčko tlo smo stupili u ranim jutarnjim satima. Odsjeli smo u Paralli, a zatim smo, nakon obilaska, svoje putovanje nastavili prema Ateni, glavnom gradu Grčke. Na putu smo posjetili Meteore, nakon čega smo se uputili u Glifadu, predgrađe Atene, gdje smo se smjestili u hotel. U Ateni smo između ostaloga vidjeli Akropolu te grčku i rimsku agoru. Na otoku Eginu smo, osim kulturnog i povijesnog nasljeđa Grka, uživali u lijepom sunčanom danu na plaži. Trednevni boravak u Ateni bio je nezaboravan. Nastavili smo zatim prema Tolu i Olimpiji. Na povratku u Visoko ponovno smo odsjeli u Parelli. 

 

Bilo je ovo iskustvo koje ćemo pamtiti do kraja života. Hvala fra Ivici i ostalima koji su putovali s nama, kao i našim roditeljima i donatorima što su nam omogućili ovo putovanje.

 

Opširnije o putovanju možete pročitati u Učeničkom kutku.

 

Toni Vučić (IV.b), Mato Lukić (IV.a) i Petar Tuka (III.a)