Posjet učenika i profesora FKG-a partnerskoj školi u Bolzanu, Italija

Naše putovanje u posjetu partnerskoj školi u Bolzanu, Italija, započelo je nedjelju, 16. veljače 2020. godine, kada smo u ranim jutarnjim satima krenuli iz Visokog ka Italiji.

Put je prošao uredu! Stigli smo predvečer i ljubazno su nas dočekali s večerom.

U ponedjeljak smo bili na nastavi u njihovoj klasičnoj gimnaziji i držali prezentaciju o našoj domovini, ali i o Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Svi su nas učenici jako dobro prihvatili. Poslije ručka smo išli u obilazak grada. Grad je jako lijep i puno toga se ima za vidjeti i obići.

Utorak smo, takodjer, proveli na satima u njihovoj školi, a potom smo išli u muzej o Otziju (Iceman), obisli smo još nekoliko lijepih znamenitosti.

U srijedu smo posjetili susjedni grad Trento i njegove znamenitosti, uživali u sladoledu i dobrom druženju.

Četvrtak je bio rezerviran za dobro poznate maškare u njihovu gradu, gdje je ovogodišnja tema bila ''Boje'' stoga smo se i mi maskirali u boje naše domovine i skupa s njima šetali kroz grad i uživali u maškarama.

U petak smo posjetili skijalište Skigebiet Ratschings Jaufen, sankali se, zabavljali i naučili puno novih stvari, novih rijeci na talijanskom, a njemački jezik još dodatno usavršili

Kući se vraćamo zahvalni, protkani novim uspomenama i prijateljstvima!

Enida Ismić IV. B