Matematička sekcija

 

Matematika mnogima zadaje muke i strah. Stoga je naš matematički tim odlučio ovaj predmet približiti na poseban i neobičan način. Matematika se kao predmet odvija u okviru kabinetske nastave. Tako se učenici mogu upustiti u spontano rješavanje zamršenih matematičkih zadataka. Matematika postaje igra brojeva, a zadaci poput malih umjetnička djela.

 

            Da bi se doživio uspjeh u matematici se  mora  mnogo vježbati. Tome se pridaje dosta važnosti. Posebice kada se nadareni učenici pripremaju za natjecanja koja se odvijajaju na različitim nivoima. Mladi matematičari spajaju zabavu, putovanje, upoznavanje, druženje i nerijetko uspjehe postignute na natjecanjima.

 

 Sudionici matematičke sekcije svojim kolegama iz škole nastoje približiti i važnije datume koji su vezani uz povijesni razvoj matematike kao znanosti, ali i važnije ličnosti koje su utjecale na njen razvojni put do stupnja na kojem se nalazi danas. Jedan od takvih dana, koji se redovito obilježava u našoj školi, je i Dan broja pi.

 

Budući da naš matematički tim čine mlade i kreativne profesorice, strah od matematike za naše učenika biva nepoznanica. Zalaganje ovih profesorica ne očituje se samo na polju sekcije, nego i na području instruktivne nastave za one kojima će matematike biti glavno pokretač u njihovu studiju, ali i životnome putu.

 

            Melisa Zerdo, prof.