Kantonalno natjecanje iz njemačkog jezika

 

Na VIII. kantonalnom natjecanju iz njemačkog jezika za srednje škole ove godine mogli smo se prijaviti za razine B1, B2 i C1. Pomalo prestrašeni zahtijevanim visokim razinama jezika ipak su se učenici Maria Mikić (1. razred) i Dražen Pavešić (2. razred) u dogovoru s prof. njemačkog jezika s. Kristinom Marijanović, koja ih je pripremala, odlučili za najviše: B2 i C1.

 

Intenzivna priprema okrunjena je na dan natjecanja 13. travnja 2019., koje je održano u prostorijama Katoličkog školskog centra „Sv. Pavao“ u Zenici. Maria Mikić (B2) i Dražen Pavešić (C1) s ostalim natjecateljima započeli su pismeni dio ispita u 10 sati. Uslijedila je pauza na kojoj su se natjecatelji družili, ali i razmjenjivali iskustva, pismenog rada i privrženosti njemačkom jeziku općenito.

 

 

 

Nakon ručka nastavljen je rad po skupinama i priprema za usmeni dio ispita. Svi su ispiti završeni oko 16 sati. Neformalno druženje natjecatelja je nastavljeno, ali osjetila se napetost iščekivanja rezultata koji su proglašeni u 16.30 sati.

 

 

 

Maria Mikić osvojila je 2. mjesto na razini B2, a Dražen Pavešić 3. mjesto na razini C1.

 

 

 

 

Učenici Maria i Dražen te prof. s. Kristina zahvalni za taj dan, ali i radosni zbog postignutog uspjeha javili su kolegama, obiteljima i prijateljima dobre vijesti.

 

Neka se i nadalje puni volje pripremaju za nove pobjede.

 

fkgnovinar