Tironska motivacija

 

Bliži nam se kraj I. polugodišta ove školske godine. Ovogodišnji tironi prisjetili su se početne motivacije dolaska u Franjevačku klasičnu gimnaziju. Vrlo moguće da uslijed mnoštva obveza ona ponekad splasne, ali nije loše podsjećati se početne snage ulaska u, kako sami tvrde, avanturu školovanja u FKG-u.

 

Adna Hadžić: Franjevačku klasičnu gimnaziju sam upisala jer mi je brat također išao u ovu školu. Puno toga lijepog sam čula o ovoj školi, pa sam se željela okušati budući da mi nudi puno toga čega nema u drugim školama.

 

Adila Mešković: Za Franjevačku klasičnu gimnaziju sam čula od mnogih prijatelja s kojima sam išla u osnovnu školu, a koji su sada učenici ove škole. Željela sam nešto drugačije, posebno i novo.

 

Emina Genjac: Za FKG sam se najviše zainteresirala kad sam slušala prezentaciju u osnovnoj školi koju je održao direktor ove škole. Uvijek sam željela isprobati nešto novo i ova škola mi pruža kvalitetno obrazovanje i dosta izazova.

 

Jusuf Emin Burić: Još u osnovnoj školi nastavnici su mi stalno govorili o FKG-u. Bio sam željan novog i kvalitetnog znanja i to je glavni razlog zbog kojeg sam se upisao ovdje.

 

Amna Lemeš: Prije upisa u srednju školu jako dugo sam razmišljala koja je najbolja. FKG sam imala u mislima još od šestog razreda. Budući da živim u Visokom, FKG je bio na dobrom glasu u mojoj školi. Ovdje sam se upisala jer smatram da mi pruža najkvalitetnije obrazovanje i najbolju podlogu za daljnje školovanje.

 

Iva Kuhar: Ovu školu nisam upisala baš svojevoljno. Na nagovor roditelja sam se upisala, ali sada primjećujem da mi ova škola pruža puno toga što ne bih mogla imati u drugim školama i jako sam sretna što sam poslušala svoje roditelje.

 

Tamara Bojanić: U šestom razredu čula sam za ljetnu školu, a zatim se i moja sestra upisala ovdje. To me potaknulo da se i sama upišem jer sam čula iz prve ruke kako i na koji način ova škola djeluje. Nisam dugo razmišljala i upisala sam se.

 

Laris Ajanović: O ovoj školi sam čuo puno pozitivnih stvari od časnih sestara iz Vareša. One su mi govorile da ću u ovdje puno toga naučiti i imati odličnu podlogu za daljnje školovanje.

 

Mirjam Šarac: Dugo sam razmišljala koju srednju školu upisati. Tražila sam preko Interneta bolje škole u Bosni i Hercegovini i kao rezultat sam dobila Franjevačku klasičnu gimnaziju. Malo sam se raspitala i shvatila da ova škola ima odlične preporuke i pruža mi kvalitetno obrazovanje.

 

Maria Mikić: Za FKG sam čula od direktora koji je dolazio u moju školu u Orašje. Održao nam je prezentaciju i tada sam vidjela da je ova škola jako zanimljiva i pruža odlično obrazovanje.

 

Leonarda Nenadić: U mojoj školi se uvijek pričalo za FKG. Nekoliko učenika je otišlo, ali nisu ostvarili pozitivne rezultate. Znala sam da je gradivo teško, ali to me nije obeshrabrilo da i sama pokušam.

 

Natali Tadijanović: Ovu školu mi je preporučio moj razrednik koji je i sam bio učenik FKG-a. Rekao mi je da se dosta toga promijenilo otkad je on išao ovdje, ali da se uvijek trudim i da ću onda ostvariti sve što poželim.

 

Helena Vujica: Osnovnu školu pohađala sam u Zenici. Kada sam se upisivala u srednju školu željela sam promijeniti okolinu i upoznati nove ljude. Preko Interneta sam tražila bolje škole u BiH i pronašla FKG.

 

Fran Primorac: U mojoj školi se nikada nije pričalo o FKG-u. Prvi put sam čuo preko Facebooka. Pročitao sam o projektu ljetne škole. Činilo mi se jako zanimljivo, pa sam se prijavio. Ubrzo nakon toga sam se upisao i nisam požalio.

 

Pripremili: Adrijana Kikić i Fran Primorac