Ženski zbor FKG-a u pripremi opere Suor Angelica

 

Glazbeni život Franjevačake klasične gimnazije poprimio je novi oblik. Oblik radosti, upornosti, smijeha i pjevanja protkan kroz operu. Članice ženskog zbora FKG-a dobile su priliku doživjeti drugačiji susret s glazbom, a koji nije dio njihove zborske svakodnavnice. Ušavši u projekt oživljavanja Puccinijeve jednočinke opere Sour Angelica otvorila se mogućnost novog glazbenog oblikovanja. Cjelokupna ideja potaknuta je direktoricom projekta, mezzosopranisticom Jasminom Polić, s kojom su članice zbora imale priliku surađivati 22. i 23. rujna.

 

U sklopu vikend radionice, na kojoj je nazočilo 27 zborskih pjevačica, radilo se na vokalnoj tehnici, artikulaciji, obradi melodije i teksta, te detaljnim pripremama za nastavak suradnje, koja je planirana za mjesec listopad, a o čemu će više govora biti kasnije. Članice su imale priliku provesti vrijeme u ugodnu društvu i učiti u opuštenoj atmosferi od profesionlanog pjevača, što za jednog gimnazijalca predstavlja veliki značaj.

 

Sladeći se uz čokoladice i kekse upijale su nova glazbena znanja. Iako su dijelovi probe ponekad bili naporni, umoru se nije dalo prostora. Razbijao se čestim modulacijama u smijeh stvarajući pozitivnu energiju. U narednom periodu članice zbora očekuje mnogo rada, kojeg planiraju okruniti uspjehom te budućim putovanjima i nastupima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan nje.

 

Melisa Zerdo, prof.